Πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις του Δήμου

Ιούλιος 2013

Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το "Φάρο του Κόσμου"

05 Ιούλιος 2013

Στον οικισμό: Κόνιτσα

Κόνιτσα - Όλυμπος σε 24 ώρες ...προσπάθεια 2ή!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο που θα φέρει ελπίδα σε ψυχές δοκιμασμένες! Η φετινή προσπάθειά σκοπό έχει να ενισχύσει το ‘Φάρο του Κόσμου’ που βρίσκεται στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. 

Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 22:00 και θα διασχίσουν συνολικά 300 ποδηλατικά χιλιόμετρα μέχρι και τη θέση Γκορτσιά, 20 χλμ.πάνω από το Λιτόχωρο. Στη συνέχεια θα περπατήσουν μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα, με σκοπό να φτάσουν εκεί μέχρι τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες. Υπολογίζουμε πως το ποδηλατικό κομμάτι θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες και άλλες 7 το ορειβατικό. Ξεκινώντας από την Κόνιτσα με τα ποδήλατα θα περάσουν από: Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα,Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό τμήμα θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός,Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ.Κάκκαλος μέχρι την κορυφή «Μύτικας» στα 2.918μ. (ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).

Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-‘Ολυμπος24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο. 
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο facebook: “Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου”, https://www.facebook.com/konitsaolympus24?ref=hl 

«Φέτος επιλέξαμε να ενισχύσουμε το «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο Δενδροπόταμος είναι ουσιαστικά ένα γκέτο σε απόσταση 5χμ από το κέντρο της πόλης, με έντονα προβλήματα που αφορούν εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, αναλφαβητισμό και φτώχεια και κατοικείται κυρίως από Ρομά».
Εκεί, ο πατήρ Αθηναγόρας ίδρυσε το «Φάρο του κόσμου», πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι η μόρφωση των παιδιών και η εγγραφή τους στο σχολείο. Ξεκίνησε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών, οργάνωσε πλήρη καθημερινά συσσίτια για περίπου 300 άτομα κάθε ηλικίας, ασχολήθηκε με το θέμα της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, οργάνωσε ποδοσφαιρικές ομάδες - στις οποίες τα παιδιά παίζουν ανάλογα με τις σχολικές απουσίες τους - και πολλά ακόμα.Έτσι, η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 3.000-4.000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουμε ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στο «Φάρο του Κόσμου». Κάποιο ποσό θα μαζευτεί από τις εισφορές των χορηγών μας, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι στηριζόμαστε στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών μας. Πέρυσι ήταν το Χωριό SOS ο στόχος της όλης προσπάθειας, όπου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ,εφέτος κάτι διαφορετικό ο Φάρος του Κόσμου. Κίνητρο και πάλι είναι το χαμόγελο που πρέπει να λάμψει σε όλα τα πρόσωπα των παιδιών «του κόσμου» που το έχουν ανάγκη. Έτσι απλά γιατί …είναι παιδιά!!
Αριθμός λογαριασμού στην Εμπορική Τράπεζα: 88467841
Από εξωτερικό: IBAN GR32 0120 4050 0000 0008 8467 841
BIC: EMPOGRAA
στο όνομα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης,με αιτιολογία: «Φάρος του Κόσμου». 

email: konitsaolympus24@yahoo.gr                      video: https://www.youtube.com/watch?v=rYKLqD6AT