Η περιοχή της Κόνιτσας φημίζεται για τις κατασκευές γεφυριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και θυμίζουν το μεγαλείο του ανθρώπου.

Γεφύρια

Η περιοχή της Κόνιτσας απαρτίζεται από πλήθος θρησκευτικών μνημείων,  εκ των οποίων πολλά χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο. 

Μονές

Πλούσια βλάστηση και πανίδα, εντυπωσιακές χαράδρες, μεγαλοπρεπείς ορεινοί όγκοι, ορεινές λίμνες, ποτάμια και προστατευόμενες περιοχές.

Φυσικό Περιβάλλον

Τα μουσεία της περιοχής φιλοξενούν εκθέματα που καλύπτουν χιλιετίες πολιτισμού, κατακτήσεων και επιτευγμάτων.

Μουσεία

Ολοκληρωμένη παρουσίαση των ιερών ναών και μοναστηρίων της περιοχής, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας της Κόνιτσας.

Ιεροί Ναοί

Κατασκευές με τεράστια ιστορία και πολιτιστικό ενδιαφέρον που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε και να ενημερωθείτε για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά τους.

Παλιά κτήρια

Κατά την περίοδο του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, η Κόνιτσα,  γνωρίζει μεγάλη εμπορική ακμή. Αρκετά μνημεία από εκείνη την εποχή σώζονται μέχρι σήμερα.

Οθωμανικά

Οι νερόμυλοι μέχρι τη δεκαετία του 1950-60 ήταν τόποι συγκέντρωσης των κατοίκων της γύρω περιοχής, οι οποίοι τους επισκέπτονταν για να αλέσουν δημητριακά.

Νερόμυλοι

Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι τόποι ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής και συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον.

Αρχαιολογικοί Χώροι