Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Μπουραζάνι»

Στο Μουσείο μας μπορείτε να δείτε σε φωτογραφική απεικόνιση όλα τα είδη των Φυτών, όλα τα Ορχιοειδή, τις πεταλούδες, τα Ερπετά, τα Αμφίβια, τις Λιμπελούλες και τα Ορθόπτερα της περιοχής «Μπουραζάνι».

Επίσης θα παρατηρήσετε όλα τα είδη των ψαριών που υπάρχουν στον ποταμό Αώο.

H χλωρίδα της περιοχής χαρακτηρίζεται από έναn εξαιρετικά μεγάλο πλούτο σε ορχiοειδή, που αντιστοιχούν στο 15% (51 φυτικά taxa της Οικογένειας Orchidaceae) του συνολικού αριθμού ειδών χλωρίδας της περιοχής. Πρόκειται, από όσο είναι γνωστό, για το μεγαλύτερο αριθμό ορχiοειδών που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα σε μια σχετικά μικρή περιοχή.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και δραστηριότητες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ‘Μπουραζάνι’ συμβάλουν στην έγκυρη γνώση και στην διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ‘Μπουραζάνι’ είναι οργανωμένες και πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες και απευθύνονται σε μεμονωμένους επισκέπτες, οργανωμένα γκρούπς, μαθητές και φοιτητές.

Στόχος των εκπαιδευτικών επισκέψεων είναι να γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής, να ενισχυθεί η σύνδεση με την φύση και να καλλιεργηθούν στάσεις και αξίες θετικές για την διαφύλαξη του φυσικού πλούτου, όχι μόνο μέσα από την γνώση αλλά μέσα από την χαρά της παρατήρησης και της έρευνας , της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Δείτε κοντινά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε

Κοντινά Αξιοθέατα

Εντοπίστε το στον χάρτη

Πρόσβαση

Περισσότερα

Περισσότερες Φωτογραφίες