Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

Μείωση τέλους ηλεκτροδοτούμενων χώρων. (Ε.Ε.Τ.Α)

29 Αύγουστος 2013

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Με την έκδοση των τελευταίων λογαριασμών της ΔΕΗ πολλοί συμπολίτες μας σε απόμακρους, ορεινούς και φτωχούς οικισμούς του Δήμου Κόνιτσας, είδαν το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, το λεγόμενο χαράτσι, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν να αυξάνεται από 3€/τ.μ. σε 4€/τ.μ., παρά τις διακηρύξεις ότι θα υπάρχει μείωση 15% επί του περσινού τέλους.

Σε μια ορεινή, προβληματική, απομονωμένη και οικονομικά αποστεωμένη περιοχή, που υπάρχουν κυρίως πατρικά σπίτια με περιορισμένη χρήση και μειωμένη αντικειμενική αξία, στην οποία οι κάτοικοι πρέπει να επιδοτούνται για να μένουν σε αυτήν, είναι το λιγότερο παραλογισμός η αύξηση του Ε.Ε.Τ.Α.

Με τον τελευταίο τρόπο υπολογισμού που εφαρμόζετε με τον Ν.4152, μια πολυτελής κατοικία εκτός σχεδίου, σε μια αναπτυγμένη περιοχή και ένα μισοκατεστραμμένο αγροτόσπιτο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο. Και το κόστος αυτής της αδικίας είναι δυσβάσταχτο για τους εξαντλημένους οικονομικά κατοίκους της επαρχίας. Πέρα όμως από την οικονομική επιβάρυνση, ακόμα σημαντικότερο είναι το αίσθημα αδικίας από την κρατική αναλγησία και την πεποίθηση που σχηματίζεται στους πολίτες ότι υπερφορολογούνται οι ίδιοι για να γλυτώνουν οι μόνιμα ευνοημένοι έχοντες και κατέχοντες από το κόστος που πράγματι τους αναλογεί.

Κε Υπουργέ,

ζητούμε την παρέμβασή σας, ώστε να αρθεί  άμεσα αυτή η βάρβαρη  αδικία σε βάρος των πολιτών του Δήμου μας.