Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 Φεβρουάριος 2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και η επίλυση των αναγκών επιτυγχάνεται, όταν απευθύνεσαι στον αρμόδιο κρατικό φορέα με ρεαλιστικά στοιχεία και πειστικά επιχειρήματα.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα από 3 έως 9 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, επιδίωξε  και είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Δημήτριο Παπαστεργίου, τον νέο αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διευθυντή του γραφείου Υ.ΕΘ.Α. κ. Δημήτριο Περδίκη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυρανιουδάκη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Δήμο όπως:

- Επίσπευση της διαδικασίας χρηματοδότησης 800.000 ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων, για τις ανάγκες ίδρυσης του Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας, με επιδίωξη λειτουργίας του ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

- Επιπροσθέτως, με απόφαση του κ. Προέδρου έγκριση επιχορήγησης του Δήμου με 40.000 ευρώ για στολές, αγορά μουσικών οργάνων και λειτουργικά έξοδα της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας του Δήμου. 

- Επίλυση προβλημάτων του Κέντρου Υγείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας.

- Επίλυση θεμάτων ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης και παροχής γρήγορου ίντερνετ.

- Δυνατότητα αξιοποίησης παλαιοτέρων πιστώσεων από επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, με παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος των σχετικών αποφάσεων χορήγησης των πιστώσεων τουλάχιστον μέχρι τέλους 2024.

Υποσχεθήκαμε έναν Δήμο σύγχρονο, συμμετοχικό, δίκαιο και διεκδικητικό με δυνατή φωνή για την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδο του τόπου μας. Θα προσπαθούμε συνεχώς με μεθοδικότητα και επινοητικότητα,  να ανταποκριθούμε στην υπόσχεσή μας, τόνισε ο Δήμαρχος.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου