Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

Ομόφωνη καταγγελία της απόφασης, για μετακίνηση τριών οδηγών από το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

17 Απρίλιος 2014

Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  του  Δήμου Κόνιτσας  στη  συνεδρίαση  του  την  Παρασκευή, 11-4-2014,  αποφάσισε  ομόφωνα  να  καταγγείλει  την  απόφαση  της  6ΗΣ  Υ.Π.Ε  Πατρών, για μετακίνηση  τριών  οδηγών  από  το  Κέντρο  Υγείας  Κόνιτσας  στο  Νοσοκομείο  Ιωαννίνων, μαζί  με ένα ασθενοφόρο.

Η καταγγελία προέκυψε μετά από συζήτηση και αφού εξετάστηκαν με προσοχή οι συνέπειες για τους 6500, ηλικιωμένους ως επί το πλείστον, κατοίκους του απομακρυσμένου, δυσπρόσιτου και μεθόριου Δήμου μας, ο οποίος δέχεται συνεχή πλήγματα  από τις επιλογές του κεντρικού κράτους.

Οι  συνέπειες της  απόφασης  της  6ΗΣ  Υ.Π.Ε  Πατρών, θα είναι  πολύ  σοβαρές, αφού  πλέον  θα  είναι πολύ δύσκολο  να υπάρξει  σωστή  και  γρήγορη  αντιμετώπιση  σε  όποια επείγοντα  περιστατικά  υπάρξουν  στον  ορεινό και απομονωμένο τόπο μας.

Ως γνωστόν ο Δήμος Κόνιτσας περιλαμβάνει, εκτός της πόλης,  44 απομονωμένους οικισμούς, οι οποίοι βρίσκονται στις παρυφές του Γράμμου, του Σμόλικα και της Νεμέρτσικας.

Διερωτόμαστε    είναι δυνατόν, σε 30 βάρδιες  το μήνα,  να καλύπτονται  τα επείγοντα  περιστατικά από  το ΕΚΑΒ  Ιωαννίνων – Δολιανών; Οπωσδήποτε θα υπάρχει   μεγάλη και μοιραία καθυστέρηση,  λόγω των  χιλιομετρικών αποστάσεων,  με αποτέλεσμα να τίθενται σε  κίνδυνο  ανθρώπινες  ζωές.

Καλούμε  λοιπόν την  Διοίκηση  της 6ΗΣ  Υ.Π.Ε  για  την άμεση ανάκληση  της  πιο πάνω  απόφασης, η οποία πλήττει βάναυσα την απομακρυσμένη  περιοχή μας και επιτείνει την αγωνία των ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν ούτε  την οικονομική δυνατότητα ούτε την ευχέρεια άλλης επιλογής.