Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

ΕΥΑΘΛΟΣ 2014

14 Απρίλιος 2014

Η διοργάνωση ΕΥΑΘΛΟΣ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις  7, 8 και 9 Ιουνίου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τα αγωνίσματα που θα περιλαμβάνει, είναι:

 

-       Ορεινό Τρέξιμο.

Α)Διαδρομή 35 περίπου χιλιομέτρων, στην κοιλάδα του Αώου ποταμού. Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία της Κόνιτσας, τη Δευτέρα το πρωί, 9 του μηνός. Οι αθλητές θα διασχίσουν την πόλη μέσα απ΄τα καλντερίμια της, θα φτάσουν στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, κι από κει , Μονή Στομίου, Καλογερικό, Μύγα, στα ριζά του Καρτερού,  Κάτσανος κι επιστροφή.

Ο τερματισμός θα γίνει δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας.

Β) Διαδρομή 10 χιλιομέτρων, με  αφετηρία και πάλι την πλατεία της Κόνιτσας. Ο αγώνα ς θα φτάσει στη Μονή Στομίου απ΄το παλιο μονοπάτι και θα επιστρέψει γεφύρι Κόνιτσας από το καινούργιο.

 

Στους αθλητές θα προσφερθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα, ενώ θα υπάρχει πλήρης ανεφοδιασμός στη διαδρομή, με ισοτονικά, νερά, γλυκίσματα και αλμυρά.

Στο τέλος του αγώνα, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες για όλους τους συμμετέχοντες στους δύο αγώνες.
Θα φιλοξενηθούν στα δωμάτια του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας Κόνιτσας, 50 αθλητές δωρεάν, που θα επιλεγούν βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής τους.

 

Υπεύθυνος αγώνα: Βασίλης Τζουμάκας. Με την υποστήριξη του ΕΟΣ Κόνιτσας.

 

-       Αγώνας ραφτινγκ.

Ο αγώνας και αυτή τη χρονιά, θα διεξαχθεί στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη. Συγκεκριμένα: τα πληρώματα θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την γέφυρα της Αρίστης και θα τερματίσουν το πρώτο μέρος του (6 χλμ), μετά την γέφυρα της Κλειδωνιάς, στη βάση της No Limits.
Από εκεί, βάρκες και πληρώματα θα μεταφερθούν στο φράγμα του Αώου, δύο χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Εκεί θα ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του αγώνα, το μήκος του οποίου είναι περίπου 4 χιλιόμετρα.
Ο χρόνος και των 2 διαδρομών θα προστεθεί για να βγει ο νικητής και συνολικά η κατάταξη.

Από τη διοργάνωση θα προσφερθεί όλος ο εξοπλισμός, τα λεωφορεία των μετακινήσεων, ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλια για τους νικητές.
Θα φιλοξενηθούν στο κτήριο της σχολής δημοτικής Αστυνομίας, 40 από τους αθλητές του ραφτινγκ (για 2 βραδιές αν το επιθυμούν), βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής.
Τα πληρώματα πρέπει να είναι εξαμελή + τον οδηγό .

 

Υπεύθυνος αγώνα: Νίκος Κυρίτσης

 

 

-       Ποδήλατο βουνού.

Επανέρχεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης ΕΥΑΘΛΟΣ, ο αγώνας ποδηλάτου βουνού.

 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο βουνό Σμόλικας,  στα όρια του Δήμου Κόνιτσας, την 7η Ιουνίου 2014. Θα είναι αγώνας 50 περίπου χιλιομέτρων .

Υπεύθυνοι αγώνα: Θοδωρής Κοτόπουλος, βαγγέλης Κυρίτσης.

 

- Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 20 πιλότους αλεξιπτώτου πλαγιάς, κάποιοι εκ των οποίων θα πραγματοποιούν και διθέσιες πτήσεις πάνω απ΄την Κόνιτσα, για όσους ενδιαφέρονται.

 

- Επίσης, στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, θα κατασκευαστεί τεχνιτή πίστα αναρρίχησης, όπου θα παραδίδονται μαθήματα όλη τη διάρκεια του τριημέρου (δωρεάν), σε παιδιά και ενήλικες.

Το Σάββατο το βράδυ, θα γίνει και αγώνας αναρρίχησης για παιδιά.

 

- Μουσική συναυλία, χορευτικά συγκροτήματα  και άλλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα επίσης, για την ψυχαγωγία των επισκεπτών μας.

 

- Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 15 Απριλίου και τελειώνουν στις 30 Μαϊου.

 
Αιτήσεις συμμετοχής στο:
info@evathlos.gr , αναφέροντας :


- όνομα
- τηλέφωνο
- e mail
- άθλημα
- ηλικία

-δ/νση διαμονής

 -νούμερο t-shirt

Περισσότερες λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.evathlos.gr και στη σελίδα στο facebook : www.fb.com/evathlos

Ο αγώνας πραγματοποιείται απο την Δήμο Κόνιτσας, με την τεχνική διεύθυνση της NO LIMITS .


ΕΥΑΘΛΟΣ 2014

Θέλει ψυχή !