Πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις του Δήμου

Ιούλιος 2014

Εκδηλώσεις μνήμης στη Φούρκα για τη γυναίκα της Πίνδου

20 Ιούλιος 2014

Στον οικισμό: Φούρκα

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, αλλά και των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, θα τιμηθεί με εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας  Φούρκας, την Κυριακή, 20  Ιουλίου, στη Φούρκα. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ., περιλαμβάνει  δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου, σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μεραρχίας, ομιλία από τον Κώστα Παγανιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κόνιτσας και αναπαράσταση της πορείας της μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από γυναίκες  σε συνεργασία με άνδρες της 8ης Μεραρχίας.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία  της Φούρκας που παραθέτουν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.