Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

Κατολίσθηση στον Άγιο Νικάνωρα Κόνιτσας

30 Μάρτιος 2015
Κατολίσθηση στον Άγιο Νικάνωρα Κόνιτσας

Έξω από το χωριό Άγιος Νικάνωρας, βρίσκεται το εξωκκλήσι του Οσίου Νικάνωρα. Είναι χτισμένο σε μια εντυπωσιακή βραχώδη κορυφή, η οποία διαφέρει από όλες τις άλλες. Μοιάζει με μετέωρο που θαρρείς πως σμίγει με τα σύννεφα. Επί διακόσια χρόνια τώρα παρηγορεί τους ανθρώπους.

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε από κάτοικο του χωριού ότι τρία μεγάλα κομμάτια βράχων έφυγαν από την ψηλότερη θέση που βρίσκεται το εξωκκλήσι και πέφτοντας, κατέστρεψαν τα δύο κελιά που βρίσκονται στο κάτω μέρος του μεγάλου βράχου. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αμέσως συνεργείο τεχνικών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κόνιτσας, έσπευσαν στο χώρο εκείνο, είδαν τα αποτελέσματα της πτώσης και διαπίστωσαν πέραν από τις ζημιές, ότι στο μεγάλο βράχο που βρίσκεται το εξωκκλήσι υπάρχουν ρωγμές, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει  κίνδυνος και για νέες κατολισθήσεις.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με την Περιφέρεια και το ΙΓΜΕ για να επιληφθούν του θέματος. Ακόμη υπήρξε επικοινωνία με το υπεύθυνο της Μητροπόλεως Κόνιτσας ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες Μητροπόλεως και Δήμου για να έχουμε άμεσο και όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ  Ζ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Περισσότερες Φωτογραφίες