Πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις του Δήμου

Μάρτιος 2015

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

24 Μάρτιος 2015

Στον οικισμό: Κόνιτσα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

ΤΡΙΤΗ  24η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2015:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και οικιών από το πρωί της 24ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Στις 09: 30΄ π.μ. στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με τη μεγάλη γιορτή.

΄Ωρα 11: 00΄ π.μ. : Οι μαθητές όλων των σχολείων, θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο των Ηρώων  μπροστά από το  Δημαρχείο, παρουσία των Αρχών, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δοξασμένων νεκρών μας και θα ψαλλεί ο Εθνικός ΄Υμνος.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 :

΄Ωρα 7:30΄ π.μ. : Οι καμπάνες των Εκκλησιών μας θα χαιρετίσουν τον ερχομό της Ιερής ημέρας. Θα ακολουθήσει Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού .

΄Ωρα 8:00΄ π.μ. : ΄Επαρση της σημαίας στη ΛΑΦΚ.

΄Ωρα 10:30΄π.μ.: Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και  Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

Τη Δοξολογία θα παρακολουθήσουν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημόσιες Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

΄Ωρα 11:00΄ π.μ. : Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων μπροστά από το  Δημαρχείο  και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση  στεφάνων από τις Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία κλπ. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή  στη μνήμη των δοξασμένων νεκρών μας - Εθνικός ΄Υμνος από τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων του 583 Τ.Π.

΄Ωρα 11:15΄ π.μ. : Στην αίθουσα τελετών του Δήμου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικότης ημέρας  ο κ. Μέμος Σπυρίδωνας, φιλόλογος καθηγητής του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας, με θέμα «Η θρησκευτική και εθνική σημασία της εορτής της 25ης Μαρτίου».

Μετά την ομιλία ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους Δημότες στο Δημαρχείο.

΄Ωρα 11:45΄ π.μ. : Παρέλαση προ των επισήμων , στον καθορισμένο χώρο μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ. και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

   Θα ακολουθήσει δεξίωση των Αρχών στη ΛΑΦΚ Κόνιτσας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία, από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

΄Ωρα 7:00΄ μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας.

 

Παρακαλούμε για τη ρύθμιση:

Α) Της Θρησκευτικής τελετής :  Την Ιερή Μητρόπολή μας.

Β) Της παρέλασης και της απόδοσης τιμών : Το 583 Τ.Π.

Γ) Της Τάξης : Το Αστυνομικό Τμήμα .

  Τελετάρχη για όλες τις εκδηλώσεις ορίζουμε τον κ. Σταύρου Αθανάσιο.

΄Οσοι από τις Οργανώσεις, Σωματεία, κ.λ.π. επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να το δηλώσουν στον ανωτέρω τελετάρχη ή στα γραφεία του Δήμου (τηλ.2655 360 326) μέχρι την 12η μεσημβρινή ώρα της 24ης  Μαρτίου (ανυπερθέτως).

            Καλούνται να παραστούν :

- Η Ειρηνοδίκης Κόνιτσας.

- Ο  Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Κόνιτσας και Διοικητής του 583 Τ.Π.

- Ο  Διοικητής του Τ.Ε.

- Ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας.

- Ο  Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

- Ο  Διοικητής  της Π.Υ. Κόνιτσας.

- Οι  Ανώτεροι Αξιωματικοί.

- Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Το Δημοτικό Συμβούλιο.

- Οι  Περιφερειακοί   Σύμβουλοι.

- Οι  Διοικητές και Αντιπροσωπείες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας .

- Οι μέχρι τώρα  Δήμαρχοι Κόνιτσας.

- Οι  Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων  του Δήμου μας.

- Αντιπροσωπείες Αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Αντιπροσωπείες Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιπροσωπείες Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εφέδρων Αξιωματικών, Εθνικής Αντίστασης, Παλαιών και Νέων Πολεμιστών.

- Οι  Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών.

- Οι  Πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμών Κρατικής Δραστηριότητας.

- Οι  Δ/ντές ή Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και λοιπών Οργανισμών.

- Οι  Δημόσιοι Υπάλληλοι Γενικά – Υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ., Σωματεία, Σύλλογοι, Οργανώσεις, Εμπορικές, Επαγγελματοβιοτεχνικές, Εργατοϋπαλληλικές Οργανώσεις, Λοιποί  Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις κοινωφελών σκοπών γενικά.

- Τα Σχολεία Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, τα Ιδρύματα Παιδικής προστασίας με τις σημαίες τους.

- Οι Δημότες και οι παρεπιδημούντες ξένοι.         

                                                                                              Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                       Ανδρέας Ζ. Παπασπύρου