Ξενώνας «Αρμολόι»

o Ξενώνας Αρμολόι βρίσκεται στην Πυρσόγιαννη, το κεφαλοχώρι των Μαστοροχωρίων, βόρεια της Κόνιτσας και των Ιωαννίνων.

Είναι ένα πετρόκτιστο κτίσμα, που χτίστηκε το 1929, με όλη τη μαστοριά των ονομαστών μαστόρων της πέτρας. Ο ξενώνας χτίστηκε με εθελοντική εργασία και με την οικονομική συνδρομή όλων των Πυρσογιαννιτών.

Το 1996 δέχθηκε μια γενναία ανακαίνιση και τα δωμάτιά του απέκτησαν πολλές ευκολίες και παροχές, παράλληλα με ένα όμορφο ιδιαίτερο διακοσμητικό ύφος, το κάθε ένα. Η επίπλωση είναι λιτή, με παραδοσιακά έπιπλα.

Ο ξενώνας διαθέτει και εστιατόριο, στο οποίο σερβίρονται μόνο παραδοσιακές γνήσιες γεύσεις, βασισμένες σε πατροπαράδοτες συνταγές και αγνές πρώτες ύλες, όπως είναι το διάσημο τσιριβίρι, που είναι κουνέλι με καρύδια και σκόρδο. Όλα τα εδέσματα συνοδεύονται από ντόπιο τσίπουρο, τοπικής αποστάξεως.

Το καφενείο και το εστιατόριο του ξενώνα είναι επίσης και ο τόπος συνάντησης των ντόπιων, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι ο καφές, το δροσερό νερό και το χειροποίητο γλυκό του κουταλιού σερβίρεται στην πλακόστρωτη πλατεία, κάτω από την πυκνή σκια, των τεράστιων πλάτανων.

Φωτογραφίες

Ξενώνας «Αρμολόι»
Ξενώνας «Αρμολόι»
Ξενώνας «Αρμολόι»
Ξενώνας «Αρμολόι»
Ξενώνας «Αρμολόι»

Δείτε το στο χάρτη