Ιππασία

Τα παλαιότερα χρόνια η ιππασία ήταν ένα από τα σπορ των ευγενών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η στροφή του ανθρώπου στις μηχανές έχουν απομακρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το άλογο από τη ζωή μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, ιδίως οι νέοι και οι κάτοικοι των πόλεων, έχουν χάσει την επαφή με το άλογο και ίσως αρκετοί να είναι αυτοί που το φοβούνται. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή στα ενδιαφέροντα του κόσμου και οι άνθρωποι στρέφονται σε δραστηριότητες που γίνονται στη φύση, ως μέσο χαλάρωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και φυγής από το άγχος και τη φασαρία των πόλεων.

Δραστηριότητες όπως η ιππασία (περιήγηση στο δάσος με άλογο) έχουν αρχίσει να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φίλους. Συνήθως οι εκδρομές αυτές γίνονται με τη συμμετοχή αρχάριων ιππέων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προγράμματα για πιο έμπειρους. Είναι ένας πολύ καλός και εύκολος τρόπος για να ζήσουμε το άρωμα άλλων εποχών και να νιώσουμε λίγο ιππότες.

Σήμερα, οι διαδρομές με εκπαιδευμένα άλογα μέσα στο δάσος ή πλάι στο ποτάμι, σας δίνει την αίσθηση της επαφής, της συνεργασίας με ένα από τα ποίο υπερήφανα ζώα της φύσης. Οι εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής της Κόνιτσας, μπορούν να προσφέρουν απεριόριστες ευκαιρίες στους φίλους της ιππασίας, είτε πρόκειται να διασχίσουν μονοπάτια, είτε τους ποταμούς της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες.