Καταφύγια Άγριας Ζωής

Στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας υπάρχουν ορισμένες περιοχές που έχουν θεσμοθετηθεί ως Καταφύγια Άγριας Ζωής ή περιοχές προσωρινής απαγόρευσης του κυνηγίου. Αν και στις περιοχές αυτές η ανθρώπινη παρουσία θα μπορούσε να είναι πιο διακριτική και να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα με επιστημονικό τρόπο στην προστασία της άγριας πανίδας, συνήθως οι μόνοι περιορισμοί που ισχύουν αφορούν το κυνήγι.

Καταφύγια Άγριας Ζωής μπορεί να εμπεριέχονται σε άλλες προστατευόμενες περιοχές, όπως είναι οι Εθνικοί Δρυμοί, τα Εθνικά Πάρκα και οι περιοχές Natura 2000, μια και η θεσμοθέτηση αυτών δεν εξαιρεί υποχρεωτικά τη θήρα.

Καταφύγια Άγριας Ζωής και περιοχές προσωρινής απαγόρευσης του κυνηγίου στην ευρύτερη περιοχή της  Κόνιτσας υπάρχουν στη χαράδρα του Αώου, στην Τύμφη, στην Τραπεζίτσα και στα νότια του Σμόλικα ανάμεσα από τα χωριά Πάδες και Άρματα. Επίσης άλλα Καταφύγια Άγριας Ζωής υπάρχουν στην κοιλάδα του Σαραντάπορου ανάμεσα από τα χωριά Πύργος και Πυρσόγιαννη και στα ορεινά του Γράμμου, και συγκεκριμένα στα απόκρημνα βράχια κοντά στο χωριό Πληκάτι και στα δάση και οροπέδια της Αετομηλίτσας.

Γεφύρι Κόνιτσας

Γεφύρι Κόνιτσας

Γεφύρια

Απόσταση: 0.57 χλμ
Φωτογραφική έκθεση

Φωτογραφική έκθεση

Μουσεία

Απόσταση: 0.71 χλμ

Δείτε κοντινά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε

Κοντινά Αξιοθέατα

Εντοπίστε το στον χάρτη

Πρόσβαση

Περισσότερα

Περισσότερες Φωτογραφίες