Χάρτης Κόνιτσας
test

Στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας φθάνετε ακολουθώντας την εθνική οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης. Από τα Ιωάννινα σε περίπου 43 χιλιόμετρα και αφού περάσετε τη θέση Βίγλα εισέρχεσθε στην περιοχή της Κόνιτσας από όπου βλέπετε τις νοτιοδυτικές απολήξεις της Τύμφης και τον κάμπο της Κόνιτσας με τη συμβολή των δυο ποταμών Αώου και Βοιδομάτη. Έπειτα από άλλα 20 χιλιόμετρα (63 συνολικά από τα Ιωάννινα) και αφού διασχίσετε το χωριό Κλειδωνιά, φθάνετε στην πόλη της Κόνιτσας. Εναλλακτικά από τη θέση Βίγλα μπορείτε να κατευθυνθείτε κατευθείαν προς τα σύνορα με την Αλβανία στα νοτιοδυτικά της περιοχής της Κόνιτσας, όπου και τα χωριά γύρω από τη Μονή της Μολυβδοσκέπαστης (Μολυβδοσκέπαστο, Αηδονοχώρι, Μπουραζάνι, Μελισσόπετρα, Καλόβρυση). Επίσης στην περιοχή της Κόνιτσας φθάνετε και από το Δυτικό Ζαγόρι, μέσω Αρίστης και Κλειδωνιάς.

Από την αντίθετη πλευρά της προαναφερόμενης εθνικής οδού, δηλαδή καθώς έρχεσθε από την Κοζάνη προς τα Ιωάννινα σε περίπου 120 χιλιόμετρα από την Κοζάνη και αφού περάσετε το ορεινό πέρασμα του Βοίου ανάμεσα από τα χωριά Πεντάλοφος και Επταχώρι, φθάνετε στην κοιλάδα του Σαρανταπόρου και στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας. Θα συναντήσετε αρχικά στο δρόμο σας τα Μαστοροχώρια από όπου μπορείτε να καταλήξετε στην Κόνιτσα ή όπου αλλού επιθυμείτε. Από την ίδια περίπου κατεύθυνση και διαμέσου των ορεινών διαβάσεων του Γράμμου μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή και από την Καστοριά αφού περάσετε από τα χωριά Νεστόριο και Νεα Κοτύλη.

test

Με αφετηρία τα Ιωάννινα και προορισμό την Κόνιτσα καθώς και από και προς την αντίθετη κατεύθυνση εκτελούνται καθημερινά αρκετά δρομολόγια με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Το ΚΤΕΛ Κόνιτσας εκτελεί δρομολόγια με αφετηρία την πόλη της Κόνιτσας προς όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Η διαδρομή Κόνιτσα - Πυρσόγιαννη - Πληκάτι (45χλμ) πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και η διαδρομή Κόνιτσα- Πυρσόγιαννη- Οξυά- Χιονιάδες (40χλμ) κάθε Τετάρτη. Παράλληλα άλλο λεωφορείο εκτελεί κάθε Δευτέρα και Παρασκευή τη διαδρομή Κόνιτσα- Κεφαλοχώρι- Πλαγιά- Δροσοπηγή (45χλμ) και κάθε Δευτέρα, Παρασκευή τη διαδρομή Κόνιτσα - Καστανέα (25χλμ)- Λαγκάδα (20χλμ).

Ακόμα καθημερινά εκτελούνται δύο δρομολόγια (πρωί και μεσημέρι) των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Κοζάνης (220 χλμ) από και προς τις δύο πόλεις με ενδιάμεσες στάσεις στην Κόνιτσα (157χλμ από Κοζάνη & 63χλμ από Ιωάννινα), στη διασταύρωση Πυρσόγιαννης (130χλμ από Κοζάνη & 90 χλμ από Ιωάννινα), στη Θεοτόκο και στο Κεφαλοχώρι. Τέλος τακτική είναι η συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από τα Ιωάννινα προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονική και αντίστροφα σε καθημερινή βάση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στα τηλέφωνα: 26510 26211, 26510 27442, 26510 26286, 26510 25014.

test

Εκτελούνται καθημερινά 2 πτήσεις από και προς την Αθήνα με την Olympic Air και 5 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Θεσσαλονίκη διάρκειας 50 λεπτών.

Η περιοχή του Δήμου Κόνιτσας εξυπηρετείται απο το αεροδρόμιο Βασιλεύς Πύρρος (King Pyrros) το οποίο βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο υπάρχουν ταξί καθώς και στάση του αστικού ΚΤΕΛ. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί εύκολα και γρήγορα να μετακινηθεί προς τον προορισμό του.