Κλειδωνιά - Φαράγγι Βίκου

Η διαδρομή αρχίζει από το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς στο Βοϊδομάτη. Καλοχαραγμένο μονοπάτι στην αριστερή όχθη του ποταμού, διασχίζει πανέμορφο παραποτάμιο δάσος με υπεραιωνόβια πλατάνια και οδηγεί έπειτα από 1,30 ώρα σε πλάτωμα με αραιό πλατανοδάσος.

Λίγο ψηλότερα βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά & Δαμιανού, το οποίο εορτάζει την 1η Ιουλίου.  Συνεχίζοντας την πορεία με κατεύθυνση προς τις πηγές του ποταμού, σε 20 λεπτά το μονοπάτι περνά από στενό πέρασμα με την ονομασία Κλειδί, όπου και η μεγαλύτερη από τις σπηλιές που κατοικούνταν από τους προϊστορικούς κυνηγούς- τροφοσυλλέκτες, οι οποίοι ζούσαν εδώ κατά την παλαιολιθική εποχή πριν τουλάχιστον 10.000 χρόνια από σήμερα.

Από κεί σε λιγότερο από μία ώρα το μονοπάτι καταλήγει στη γέφυρα Αρίστης Παπίγκου. Λίγο προτού το τέρμα, στην απένατι όχθη, διακρίνεται μες τις φυλωσσιές από τα βαθύσικα πλατάνια η Μονή Σπηλιώτισσας, χτισμένη πάνω σε χαρακτηριστικό ογκώδη βράχο. 

Βαθμός δυσκολίας: χαμηλός.   Χρόνος πορείας: 2,30 ώρες. Σήμανση:  αραιά κόκκινα σημάδια.  Υψομετρική διαβάθμιση: 470μ- 550μ. 

Περισσότερες Φωτογραφίες