Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

Τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της Κωνσταντινούπολης στην Κόνιτσα

20 Απρίλιος 2013

Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 καταφθάνουν στην Κόνιτσα τριάντα επτά (37) τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της Κωνσταντινούπολης και της Προύσας μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας).
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 21-11-2012, των Δημάρχων Διδυμοτείχου, Καστοριάς, Γιαννιτσών, Ιωαννίνων και Κόνιτσας, με τον Πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας. H συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία της Ένωσης Καππαδοκών Ελλάδας.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η γνωριμία με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο λαών και η προώθηση του πολιτισμικού τουρισμού. 
Η αποστολή θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Κόνιτσας και θα ξεναγηθεί στην πόλη μας από επιστήμονες της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων & του Παν/μίου Ιωαννίνων. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τοπικούς φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού.
Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, που αφορά στα μνημεία και τον πολιτισμό.
Ο Δήμαρχος

Παναγιώτης Γαργάλας