Αετομηλίτσα - Κορυφή

Η διαδρομή αρχίζει από το χωριό Αετομηλίτσα,  στο οποίο υπάρχει ορειβατικό καταφύγιο, όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε. Ακολουθείτε το μονοπάτι με βορινή κατεύθυνση για 1 ώρα περίπου, έως το ρέμα που κατεβαίνει για το Άσπρο ποτάμι.

Από εκεί η κατεύθυνση γίνεται βορειοδυτική και σε 1,40 ώρα, οδηγεί στον αυχένα Κιάφα στα 2250μ, που βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφές Κιάφα (2393μ.) στα ανατολικά και  Περήφανο (2442μ.) στα δυτικά. Εδώ το μονοπάτι ακολουθεί δυτική κατεύθυνση προς τη δεύτερη από τις προαναφερόμενες κορυφές, έως ότου συναντήσει το φαρδύ μονοπάτι που έρχεται από τα νότια από την κορυφή Γκέσος. Περνά την κορυφή Περήφανο από  τη δεξιά πλευρά της και οδηγεί προς την κορυφή  με υψόμετρο 2381μ., η οποία είναι γεμάτη από πολυβολεία (50'). Για την μεγάλη κορυφή χρειάζεστε άλλα 40' σε σχετικά ομαλό μονοπάτι με μια απότομη ανηφόρα στο τέλος. Γενικά η διαδρομή γίνεται σε γυμνό από βλάστηση τοπίο (υποαλπικά λιβάδια).

Η διαδρομή για τη μεγάλη κορυφή μπορεί να γίνει και από τον χωματόδρομο που οδηγεί από την Αετομηλίτσα ή από το Πληκάτι στην κορυφή Γκέσος (2.166μ.). Από εκεί σε 1,30 ώρα φτάνει κανείς στο Περήφανο και σε 1,30 ώρα πορεία ακόμα στην μεγάλη κορυφή 2520.

Εναλλακτικά, από τον αυχένα της Κιάφας μπορεί κανείς να ανηφορίσει στα ανατολικά μέχρι την κορυφή Κιάφα, από όπου προσφέρετει ωραία θέα στα γύρω οροπέδια και κορυφές. 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος.   Χρόνος πορείας: 5 ώρες   Σήμανση: κόκκινες κουκίδες σε άσπρο φόντο.    Υψομετρική διαβάθμιση: 1500μ- 2520μ.