Παλιοσέλι - Δρακόλιμνη - Κορυφή Σμόλικα

Το μονοπάτι από το Παλιοσέλι έχει βορινή κατεύθυνση προς την πηγή του Τούρκου, όπου είναι και το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής. Από εκεί, ξανά με βόρεια κατεύθυνση, φτάνει στη θέση Νάνε, όπου υπάρχει βρύση και  το ξύλινο καταφύγιο του Παλιοσελίου (υψ. 1620μ.).

Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το νέο πέτρινο ορειβατικό καταφύγιο (υψ. 1680μ). Από κει ανηφορίζοντας φτάνετε στη ράχη Μουγκουρίδα και ακολούθως στη Μισοράχη (2200μ). Στρέφεστε ελαφρώς ανατολικά και φτάνετε  στη Δρακόλιμνη (2150μ). Κατόπιν ανηφορίζετε με ανατολική κατεύθυνση για την κορυφή, όπου φτάνετε σε 1,30 ώρα περίπου. 

Η διαδρομή έχει καλή σήμανση με πινακίδες, εκτός από το τμήμα από τη Δρακόλιμνη στην κορυφή. Μεγάλο μέρος της διαδρομής γίνεται μέσα σε δάση με μαυρόπευκα και οξιές και πιο πάνω από τα καταφύγια σε δάση και αραιές συστάδες με υπεραιωνόβια ρόμπολα. Από τη Μισοράχη και πάνω η πορεία γίνεται σε γυμνό από βλάστηση τοπίο (υποαλπικά οροπέδια).  Στα καταφύγια καταλήγει και μέτριας βατότητας δασικός δρόμος που αρχίζει λίγο πριν το χωριό Παλιοσέλι.

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος.   Χρόνος διαδρομής: 6 ώρες.  Σήμανση: Ο3. Υψομετρική διαβάθμιση: 1100μ- 2637μ.