Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

Διήμερο σεμινάριο στην Κόνιτσα με θέμα την πιστοποίηση μονοπατιών

22 Μάιος 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κόνιτσα,  διήμερο σεμινάριο στις 19 και 20 Μαΐου 2015 από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Ήπειρος Α.Ε., της Ελληνογερμανικής συνέλευσης, δύο Γερμανοί εμπειρογνώμονες ως εισηγητές και εκπρόσωποι από όλους τους νομούς της Ηπείρου, οι περισσότεροι των οποίων ήταν μέλη ορειβατικών συλλόγων.

Μετά τον χαιρετισμό και τις ευχές για καλή επιτυχία από τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Καλλιντέρη,  άρχισαν οι εργασίες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Συζητήθηκε το πώς αξιολογείται, βαθμολογείται, αποτυπώνεται σε χάρτη και πιστοποιείται ένα μονοπάτι.

Τα μέλη του σεμιναρίου περπάτησαν στα μονοπάτια προς τη Μονή Στομίου και το Ενετικό Κάστρο για πρακτική εξάσκηση των ανωτέρω.

Τέλος καθορίστηκε το επόμενο βήμα που θα είναι μια συνάντηση στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις για το δίκτυο των μονοπατιών της Ηπείρου.

Έτσι ο κάθε Δήμος θα είναι πλέον έτοιμος για την υλοποίηση εργασιών σε μονοπάτια που θα μετέχουν στο γενικό δίκτυο μονοπατιών Ηπείρου.