Τα πιο πρόσφατα

Νέα & Δελτία Τύπου

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

08 Απρίλιος 2014

Νέες προοπτικές ανάπτυξης στοιχειοθετούν οι τελευταίες εξελίξεις  στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο (Ε.Χ.Κ.) Βασιλίτσας. Μετά από τις παλινωδίες, τις αγκυλώσεις, τους αποκλεισμούς,  που κυριαρχούσαν μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων, διαφαίνεται πλέον καθαρά η νέα σύγχρονη αντίληψη για τη νέα πορεία ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

                  Αυτό οφείλεται στις διαρκείς παρεμβάσεις  από παλιά του νυν Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη και των  κοινοτικών αρχών του Διστράτου, του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Π. Γαργάλα και όλων των εμπλεκομένων φορέων, που επέδειξαν τόλμη και αποφασιστικότητα για τη λύση των προβλημάτων, που ταλάνιζαν επί χρόνια την περιοχή.

                  Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας, κ. Ευταξιά, η οποία άμβλυνε τις αντιθέσεις και οδήγησε σε αίσια έκβαση το όλο εγχείρημα.

                  Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε και τη θετική αντιμετώπιση του θέματος  από το Δήμο Γρεβενών και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Κουπτσίδη.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

  1. Το Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας οριοθετήθηκε και χωροθετήθηκε ως Χιονοδρομικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  2. Στις εκτάσεις του περιελήφθησαν και οι εκτάσεις του Δήμου Κόνιτσας, μετά την παραχώρηση, δημοτικής έκτασης 1000 στρεμμάτων, στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας.
  3. Υπεγράφη μεταξύ των Δήμων Κόνιτσας και Γρεβενών Προγραμματική Σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη του έργου «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας» με την εκπόνηση σχεδίου ανάπτυξης (master plan), που θα αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη, προς όφελος όλου του ορεινού όγκου της Βασιλίτσας.

Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και πρόσωπα, για τη νέα προοπτική που διανοίγεται στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας.